Den tredje dagen af World Grand Prix 2024 bød også på spændende kampe og nogle overraskelser. Verdensfemmeren Rob Cross kom for første gang videre til kvartfinalen, og Ryan Joyce fortsætter sin overraskende rejse i turneringen.

Nathan Aspinall – Ryan Joyce

Nathan Aspinall og Ryan Joyce mødtes for første gang i en TV-sendte major-turnering. Kampen var ekstremt tæt fra starten, hvor begge spillere holdt deres kast i de første seks legs. Det hele endte med, at der måtte spilles et afgørende set ved stillingen 2-2 for at skille spillerne ad. I et dramatisk sidste set, med mange missede chancer fra begge sider, lykkedes det Joyce at vinde kampen. Dette på trods af, at Nathan Aspinall havde matchdarts ved to forskellige tidspunkter.

Rob Cross – Martin Schindler

Rob Cross spillede overbevisende i sin 3-1-sejr mod Martin Schindler. Cross dominerede første set uden større modstand, hvor Schindler kæmpede med sit spil. Schindler kom dog stærkt tilbage i andet set og vandt tre ligelegs for at udligne til 1-1. I tredje set så det ud til, at tyskerne ville tage føringen igen, men Cross kom sig og vandt de sidste to legs, hvilket gav ham en 2-1 føring i sets.

I det afgørende fjerde set beholdt Cross fokus og udnyttede Schindlers fejl. Efter en stærk åbning og et 105-checkout tog Cross set og match med en double 8. Sejren betyder, at Cross for første gang i sin karriere er videre til kvartfinalen i World Grand Prix, hvor han møder Ryan Joyce.

Luke Humphries – Ricardo Pietreczko

Luke Humphries sikrede sig en plads i kvartfinalen i World Grand Prix efter en 3-1-sejr over Ricardo Pietreczko i anden runde. Humphries dominerede første set og vandt 3-0. Pietreczko udlignede dog matchen og vandt andet set 3-1. I tredje set mislykkedes Pietreczko med at tage føringen, hvilket gav Humphries mulighed for at vinde set med et flot 130-checkout. I fjerde set brød Humphries straks Pietreczkos serve, hvilket gav ham en fordel, som han aldrig gav afkald på, og Humphries sikrede sig 3-1-sejren med et 90-checkout. Den regerende mester Humphries er dermed videre til kvartfinalen.

Jonny Clayton – Ross Smith

Ross Smith startede stærkt og vandt første set 3-0, men mistede derefter grebet i kampen, og Jonny Clayton tog over, vandt tre ligelegs i andet set og tog føringen i tredje efter et spændende afgørende leg, hvor Smith missede muligheden for at tage føringen tilbage. I stedet var det Clayton, der tog chancen og gik op til 2-1 i sets. I fjerde set var der ingen tvivl, og Jonny Clayton vandt også dette set og sikrede sejren med 3-1. Sejren betyder, at Clayton for anden gang i sin karriere har nået kvartfinalen i World Grand Prix. Sidste gang han nåede så langt i turneringen, var i 2021, hvor Clayton gik hele vejen og vandt turneringen.