Premier League Darts

Hvad er Premier League Darts?

Premier League Darts er en dartturnering, der afholdes årligt og strækker sig fra februar til maj. Turneringen er en del af Professional Darts Corporation (PDC) og er i dag en af de mest prestigefyldte dartkonkurrencer i verden, hvor kun otte spillere får lov at deltage. Den første sæson af Premier League Darts blev afholdt i 2005. I starten blev konkurrencen kun afholdt på forskellige steder på de britiske øer, men de seneste år er den udvidet, og nu spilles der også runder uden for Storbritanniens grænser. Da Premier League Darts blev introduceret i 2005, bestod turneringen af syv spillere, men dette blev gradvist udvidet til maksimalt ti spillere. Siden 2013 er antallet af spillere dog blevet begrænset til otte, der får lov at deltage.

Formatet for turneringen betyder, at de otte bedste spillere konkurrerer mod hinanden i en række runder. Hver uge bliver spillerne loddet til at møde hinanden, og der spilles knockout-runder, der starter med kvartfinaler, derefter semifinaler, og til sidst spilles finalen, hvor vinderen for aftenen bliver kåret. De fire højst rangerede spillere på verdensranglisten er garanteret en plads i Premier League Darts. De resterende fire pladser gives til spillere, der har præsteret godt i det foregående år, men som ikke er blandt de fire bedste i verden. Det er PDC og Sky Sports, der vælger de øvrige fire spillere, hvilket betyder, at det ikke kun er placeringen på verdensranglisten, der afgør, hvem der får en plads i den eftertragtede turnering. Alle spillerne møder hinanden én gang i grundspillet. Kampene spilles normalt torsdag aften og afgøres altid i bedst af elve legs. Premier League Darts tiltrækker altid et stort publikum på stedet samt seere fra hele verden.

Efter grundspillet går de bedste spillere videre til slutspilsfasen, hvor semifinalerne og finalen afgør, hvem der bliver sæsonens mester. Finalen spilles nu altid i O2 Arenaen i London.

Til Premier League Darts 2024 hvor Luke Humphries, Michael van Gerwen, Michael Smith og Nathan Aspinall garanterede pladser som følge af, at de er placeret blandt de fire bedste på verdensranglisten. De øvrige fire spillere, der fik en plads i turneringen, er Gerwyn Price, Rob Cross, Peter Wright og 16-årige supertalent Luke Littler, der i sin VM-debut nåede finalen.

Premier League Darts 2025 vil blive afholdt over seksten torsdag aftener, før der er slutspil for de fire bedste spillere, hvor semifinaler og finalen skal afgøres. Hver uge samler spillerne point baseret på deres placeringer, og disse point tælles med gennem hele sæsonen. Det er de fire spillere med flest point, der går videre til slutspillet. Pointene fordeles på følgende måde hver uge: vinderen får fem point, den spiller der slutter som nummer to får tre point, og de spillere, der når semifinalen, får to point.

The O2, London

Den samlede præmiepulje, der bliver uddelt under Premier League Darts 2025, er 1 million pund. Præmiefordelingen er som følger:

• Otte’er i Premier League: £60.000

Vinderen af hver runde belønnes også med £10.000, og da alle deltagere får en præmiesum, er alle spillere i Premier League Darts garanteret mindst £60.000 i præmiepenge under turneringens forløb.

Premier League Darts er kendt for at tilbyde spændende og høj-kvalitets dartunderholdning og er blevet et populært event i dartverdenen, hvor de allerbedste spillere mødes hver torsdag i en to-måneders periode.