Overraskelserne fortsætter i World Grand Prix 2024. Dette blev klart efter, at både verdens nummer fire Rob Cross og forhåndsfavoritten i sin kamp, den dobbelte World Grand Prix-mester James Wade, måtte forlade turneringen efter nederlag i deres kvartfinaler. Når kvartfinalerne er spillet færdig, kan vi se, at vinderen af World Grand Prix 2024 vil være enten belgisk eller engelsk.

Mange favoritter er faldet undervejs, og nu hviler favoritrollen tungt på Luke Humphries. Verdensetteren er den eneste af topspillerne, der har klaret presset og avanceret til semifinalen. Han har selskab af Mike De Decker, ranglistet som nummer 36 i verden, Ryan Joyce, rangeret som nummer 35, og Dimitri Van den Bergh, som er nummer 14 på verdensranglisten. Med andre ord er der lagt op til en overraskende vinder, hvis ikke Humphries går hele vejen.

Mike De Decker har virkelig fundet topformen. Den 28-årige belgier vandt 3-0 mod James Wade. Man kunne tro, det var en nem sejr, men det var det ikke. Alle tre sæt blev afgjort i afgørende legs, hvor De Decker viste stor ro. Nu venter en ny udfordring for De Decker, når Dimitri Van den Bergh bliver hans modstander i semifinalen. Van den Bergh fortsatte med at imponere, da han besejrede Joe Cullen 3-1. Van den Bergh må anses som favorit i kampen mod De Decker. I PDC-sammenhæng har han aldrig tabt til De Decker, og sidst de mødtes, vandt Van den Bergh 6-1.

I den anden semifinale skal Luke Humphries møde Ryan Joyce. Humphries havde ingen større problemer med at slå Jonny Clayton ud. Verdensetteren går ind til weekenden som storfavorit. Ryan Joyce leverede en overraskelse, da han besejrede Rob Cross i et afgørende sæt fredag aften. Joyces seneste sejr mod Luke Humphries ligger mere end fire år tilbage, og siden da har Humphries vundet seks kampe i træk. Meget tyder på, at han tager sin syvende sejr i træk.

Semifinalerne spilles bedst af ni sæt.

Semifinaler

Mike De Decker vs Dimitri van den Bergh
Luke Humphries vs Ryan Joyce